AAC Clyde Space

AAC Clyde Space är ett rymdbolag. Bolaget erbjuder nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar. 2020 börjar starkt med att man vinner en order från israeliska NSLComm på en 6U-satellit, samt tillhörande tjänster, med ett totalt värde på ca 15 MSEK. NSLComm har också utsett AAC Clyde Space till förstahandsleverantör till sin planerade satellitkonstellation.

Året försätter med flera vunna ordar. I mitten av året väljer även bolaget att notera sig på den amerikanska marknaden. Detta kommer att göra aktien mer tillgänglig för amerikanska investerare. AAC Clyde Space har även hunnit med att göra två förvärv under 2020. Hyperion Technologies för 22,8 miljoner kronor. Hyperion Technologies är specialiserat på högpresterande delsystem för småsatelliter, och är särskilt uppmärksammat för sina navigationssystem för småsatelliter.

Det andra bolaget är amerikanska Spacequest för 8,4 miljoner dollar. Spacequest är ett amerikanskt småsatellitbolag och driver ”space as a service”-verksamhet. Med förvärven av Spacequest och Hyperion, beräknas AAC Clyde Space intäkter för 2020 öka till 135 miljoner från 66,4 miljoner kronor 2019 och målet kring att nå ett positivt ebitda-resultat samt operativt kassaflöde stärks.

Avslutningsvis

2020 har varit ett spännande år för AAC. Kursen påverkades av flera insider sälj i början på året och var nere som lägst i 2,30kr. Efter de har den återhämtat sig lite och handlas nu runt 3kr. Vi har också fått flera insider köp nyligen vilket är positivt. Under årets första nio månader har intäkterna ökat 52 procent. De har som mål att ha en positiv EBITDA 2021 eller 2022. Jag tror att bolaget kan lyckas uppnå ett positivt kassaflöde redan 2021. Dessutom kommer de två nya förvärven att hjälpa AAC att nå nya höjder.

Tänk på att detta är min personliga analys. Jag äger inte aktier i bolaget.

Kurs idag 3.54kr 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: