Snabb genomgång av Swedencare

Snabbt om bolaget:

Swedencare’s affärsidé är att erbjuda den globala husdjursmarknaden en bred portfölj av premiumprodukter inom djurhälsa, distribuerade till veterinärer, djuraffärer och apotek genom ett effektivt distributionsnät i egen regi kompletterat med lokala återförsäljare. Bolaget säljer sina produkter i ungefär 50 länder. De flesta av produkterna är framtagna till hundar och katter.

Vad har hänt under 2020?

De första nio månaderna under 2020 lyckas bolaget öka sin nettoomsättning med 50% man förvärvar det amerikanska djurhälsobolaget Stratford Pharmaceuticals. Genom förvärvet får Swedencare en omfattande produktportfölj av kosttillskott inom premiumsegmentet för hund och katt. Produkterna säljs till cirka 10 000 veterinärkliniker i USA, man har gjort två förvärv till i USA. Ett av bolagen är djurhälsobolaget Animal Pharmaceuticals. Som grundades av Jason Braun 2003, når idag cirka 8 500 veterinärkliniker med sin breda produktportfölj vilket gör bolaget till ett av de ledande inom veterinärkanalen i USA. Utöver de så förvärvade man också Holden2. Bolaget säljer djurhälsoprodukter via onlinekanaler och omsätter cirka 149 miljoner kronor. Holden2 har visat på en imponerande försäljningsutveckling med en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) om 93 procent under 2018–2020.

Avslutningsvis

Swedencare är på ett år upp cirka 220% vilket är väldigt bra och välförtjänt. Under 2020 gjorde bolaget fyra förvärv. Utöver de tre som jag tidigare nämnt i USA så är de ett brittiskt. De finns även stor möjlighet att bolaget gör fler förvärv under 2021 enligt vd:n. VD:n har även flaggat att det finansiella målet kommer att revideras upp i samband med att bokslutskommunikén släpps.

Jag äger ej aktier i Swedencare. Kurs idag 347kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: