Genomgång av Fractal Gaming

Fractal är ett ledandevarumärke inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter. Koncernen grundades år 2010 och Fractals produkter säljs idag på fler än 50 marknader världen över

Fractal är marknadsledande inom datorchassin på flera geografiska marknader, till exempel i Norden och Japan, och innehar en topp tre-position globalt.Bolaget har även en stark marknadsposition inom nätaggregat och kylningsprodukter till gaming-datorer.

Lite mer djupdykning

83 procent av omsättningen kommer från data chassi. De flesta produkterna görs i kina. De använder sig av återförsäljare för att sälja sina produkter. Några exempel på kunder som säljer deras produkter är: Amazon, Inet och webhallen.  Deras mål är att sälja direkt till kunder i framtiden.

De flesta känner redan till att datorspel har ökat väldigt mycket under 2020. Spelandet på steam ökade med 51%. Fractial gaming växte med nästan 60%. De vill fortsätta växa tvåsiffrigt med en årlig organisk tillväxt på cirka 10% från och med 2022. Grundaren Hannes Wallin Har ett innehav på 9 miljoner aktier. Han och några till i ledningen har en lock-up på 720 dagar. Detta byter att de inte får sälja några aktier innan dess.

Under 2020 uppgick Fractals nettoomsättning till 636 miljoner kronor och dess justerade EBITDA till 139 miljoner kronor, vilket motsvarar en justerad EBITDA-marginal om 21,8 procent. Under perioden 2018–2020 uppgick den genomsnittliga årliga tillväxttakten i Bolagets nettoomsättning till 39,8 procent.

Slutsats

Fractial Gaming handlas idag till P/E20. Vilket varken är billigt eller dyrt. Bolaget räknar med att växa cirka 10%/år dock inte 2021. Om vi däremot räknar med att de ändå lyckas växa 10% 2021 samtidigt som man behåller en marginal på cirka 20% så tror jag aktien har mer att ge.

De finns dock vissa saker som kan vara bra att känna till. Företaget säljer till många kunder i USA, men eftersom produkterna tillverkas i kina så kommer de påverkas av tullar på cirka 10MSEK/år. Bolagets Q4 var väldigt svag. Jämför man q4 2020 med q4 2019 så tappar man i försäljning. Slår man ut de på helåret så lyckas de däremot leverera ett bättre resultat 2020. Att TIN fonder valt att teckna en stor del ser jag också som väldigt positivt. Kurs idag 59kr.

Tänk på att detta är min personliga analys. Jag äger inte aktier i bolaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: