Genomgång av Stillfront

Stillfront Group är ett svenskt bolag inom spelutveckling med fokus på free-to-play-segmentet. Bolaget grundades 2010. Deras huvudmarknader ligger inom Europa, USA och MENA-regionen. Den aktiva portföljen, som genererar intäkter varje dag, består av cirka 40 spel uppdelade i tre kategorier: Strategi; Simulering, RPG & Action och Casual & Mash-up.

Vad hände under 2020?

Under 2020 så gjorde Stillfront fem förvärv. I januari 2020 förvärvade man Storm8, en ledande mobilutvecklare med huvudkontor i Kalifornien. I april 2020 tillkännagav Stillfront förvärvet av Candywriter, en amerikanskbaserad mobilutvecklare och utgivare med fokus på casual- och mash-up-spel. I september kunde vi läsa att Stillfront förvärvar 78 procent av aktierna i Nanobit. Betalning för resterande 22 procent av aktierna beror på ebitda-utvecklingen för Nanobit under 2021 och 2022. Nanobit är en erfaren och ansedd studio med flertalet spel med en tydlig nisch inom lifestyle-genren.

I december 2020 så presenterade man yttligare två förvärv Sandbox Interactive och Super Free Games. Sandbox är en plattformsoberoende free-to-play MMORPG-studio och Super Free Games är en utvecklare av ordspel inom Casual-segmentet. Förvärven väntas under 2021 gemensamt bidra till Stillfront-koncernen med 1,5-2 miljarder kronor och 350-450 miljoner när det gäller justerad ebitda.

2021 ett spännande år.

I starten av 2021 så rivstartar man med ett nytt förvärv denna gång i Indien. Moonfrog Labs Private Limited, en oberoende spelstudio baserad i Bangalore, Indien, som fokuserar på sociala kort- och brädspel. Med förvärvet av Moonfrog expanderar deras geografiska räckvidd till den indiska subkontinenten en av de snabbast växande mobilspelsmarknaderna i världen.

Kollar vi lite mer på siffrorna så handlas Stilfront till cirka P/E18 för 2021s enligt Swedbanks prognos. Jämför man med Embrecer så ligger det bolaget något högre (Cirka P/E 29). Rätt eller fel får framtiden avgöra. I år väntar över 20 lanseringar vilket utgör en stark pipeline. Det finns även flera analyser ute som har betydligt högre kurs än vad vi ser idag. Utöver detta har bolaget historiskt presterat väldigt bra. Jag är positivt  inställd till Stillfront och räknar med att vi får ett spännande år.

Tänk på att detta är min personliga analys. Jag äger aktier i Stillfront. Kurs idag 80,50kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: