Genomgång av Oscar Properties

Oscar Properties är ett fastighetsbolag med fokus på fastighetsförvaltning och projektutveckling.

De köper, förvaltar, utvecklar och säljer fastigheter med attraktiva lägen över hela Sverige med den långsiktiga strategin att vara aktiv inom både förvaltning och projektutveckling.

Inom bostadsutvecklingen är deras vision att utveckla de bästa bostäderna i Sverige där de bygger till priser som många har råd med samtidigt som de erbjuder hög kvalitet och hållbarhet med genomtänkt design

Oscar Properties fastighetsbestånd består idag av 37 fastigheter i framför allt södra Sverige. 

38% kontor

21% retail 

15% ättindustri/lager 

7% hotell 

5% bostäder 

14% övrigt 

Siffror är från 31:a december 2020 och har redan hunnit ändras lite då man gjort några nya förvärv under 2021. Det senaste var i mars, då tecknades två avtal om att förvärva fastigheter i Linköping, Katrineholm och Falköping. 

Det som gjorde att jag valde att investera var att investmentbolaget Öresund investerar 38 miljoner kronor i en så kallad riktad emission och kommer också att vara med i en kommande företrädesemission på 150 miljoner kronor. Utöver det lyckats de förvärva en fastighetsportfölj för 1,4 miljarder kronor. Affären innebär att de får in 127 miljoner kronor i hyresintäkter och därmed skapar en stabil plattform som säkrar bolagets finansiella ställning

Mats Qviberg som är huvudägare i Öresund tror att Öresund kommer ha cirka 10 procent av aktierna när alla affärer gått igenom. Man blir därmed näst största ägare efter Oscar Engelbert som grundade företaget 2004.

Vd:n kommer också delta i emissionen och investera 25 miljoner kronor. En annan sak som är intressant är att Oscar Properties har ett substansvärde på 56 öre per aktie. Idag handlas den till cirka 0.22 öre vilket gör att rabatten är väldigt stor om man jämför med substansvärdet. Troligtvis en av de största substansrabatterna som finns på börsen bland fastighetsaktierna.

Är allt guld och gröna skogar? 

Absolut inte, vd:n har tidigare lyckats köra bolaget i botten och aktien har gått ner 98% sedan start. Man äger även flera kontorslokaler något som i dagsläget inte är så attraktivt då det finns stor risk att corona kommer bidra till att flera jobbar hemifrån i framtiden. Jag väljer trots detta att vara positiv till bolaget. Bolaget har slimmats ner rejält och har en spännande framtid framför sig.

Tänk på att detta är min personliga analys

Glöm inte att göra din egen. 

Jag äger aktier i bolaget. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: