Genomgång av Upsales Technology

Upsales är ett svenskt Software-as-a-Service bolag med fler än 2000 kunder i tio länder. Bolaget grundades 2003 med ambitionen att revolutionera arbetet för säljorganisationer med en ny typ av CRM använder data för att hjälpa användaren att identifiera nya leads och vinna affärer på ett mer effektivt sätt. 

CRM står för Customer relationship management. Detta omfattar arbetsprocesser med tillhörande affärssystem för IT-stöd. Exempelvis kan CRM omfatta kundsupport och kundregister. CRM är inte en programvara utan snarare en process som påverkar organisationen i ett företag och ska leda till bättre kundrelationer.

Låt oss prata lite om 2020 och även framtiden 

Under 2020 så växte Upsales Technology årligen återkommande abonnemangsintäkter, Med 23,8 procent. Man lyckades även förlänga sitt samarbete med Fortnox. I Q1 2021 forsätter den bra trenden och bolaget har lyckats öka sina återkommande intäkter till 92,1 miljoner kronor (72,8) vilket är en ökning med 26,6 procent de senaste tolv månaderna.

I dagsläget har mindre än 50% av alla små och medelstora bolag ett CRM-system installerat. Marknaden för CRM system räknas dessutom växa med cirka 20%/ år i Norden. Under de kommande åren. Det som gör Uppsalas extra attraktivt är att de säljer sin mjukvara genom abonnemang. Detta gör att bolaget får återkommande intäkter så länge kunden har kvar sitt abonnemang. Bilden nedan visar hur bolaget har växt sen det noterades.

Vi kan se tydligt att både omsättning och vinst går åt rätt håll.

Avslutningsvis

Upsales är ett spännande bolag i en framtidsäker bransch. Aktien har rusat cirka 300% i år vilket tyder på att många fått upp ögonen för bolaget. Man växer snabbt och börjar få upp en bra marginal. I mitten av december lanserade man en ny produkt Upseles X ett CMR system med inbyggd intelligens. (AI) man har även fokuserat mycket på tillväxten därför har man anställt flera personer på säljsidan och räknar med att dubbla organisationen under året. Något som också borde göra att omsättningen försätter öka. Deras rapport släpps den 28:e april (om en dag). Det ska bli spännande att läsa den och se hur vd:n ser på framtiden.

Tänk på att detta är min personliga analys. Jag äger inga aktier i Upsales Technology. Kurs idag 86,80 kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: