Analys på InCoax Networks

InCoax Networks utvecklar innovativa lösningar för bredbandsanslutningar. InCoax tillhandahåller nästa generations smarta och hållbara nätverksprodukter. InCoax erbjuder telekomoperatörer och fibernätsägare ett snabbt bredband baserad på Moca Access, en industristandard som är mer etablerad i USA jämfört med Europa. Så vad betyder detta mer exakt?

I deras flaggskeppsprodukt kombinerar man ny teknik blandat med
Befintlig Infrateknik för att uppnå snabbare och billigare kommunikation över internet. Genom tekniken kan man erbjuda snabbare internet i redan befintliga koaxialkablar. Man uppgraderar internethastigheten utan att behöva lägga nya kablar. Man använder sig av ett modem
som användaren kan installera själv. Systemet kan driftsättas i olika steg vilket gör att den dagliga driften störs minimalt vid installation. I USA är infrastrukturen för koaxialkablar utbredd vilket gör att en smidig lösning för att få snabbare internet uppskattas av många. Rent praktiskt går det till så att bolaget levererar en kontrollenhet som kopplar en fiberanslutning till fastighetens koaxialkabel nät. Därefter får respektive lägenhet ett modem som man kopplar till det vanliga antennuttaget. Systemet styrs och övervakas av en molnbaserad mjukvara. Detta betyder att fastigheten får betydligt lägre installationskostnader.

Bolaget har tagit in pengar i två omgångar. Pengarna ska gå till ett större rörelsekapital de behöver även fokusera mer på försäljning. Deras mål under 2021 är att under andra halvan kunna uppvisa ett positivt kassaflöde under en enskild månad. Men vill också få ett större genombrott.

Siktet inställt på USA
InCoax Networks har haft kontakt med flera nordamerikanska fiber/LANoperatörer. En av dessa lade en uppföljningsorder värd 3 miljoner kronor i början av april 2021 och sedan ytligare en beställning på 2 miljoner i maj. Att bolaget börjar bygga upp en bas i USA är både spännande och bra. Operatören som la beställningen har cirka 500 tusen abonnenter. Potentialen är alltså stor.

Tidigare mål och historisk avkastning

Om du valde att investera i InCoax 2019 när bolaget börsnoterades och sen behållit dina aktier så har du idag varit med om en nergång på cirka 50%.
Tidigare hade man som mål att sälja för 300 miljoner 2020 och 1 miljard 2023. Under 2020 hade man en nettoomsättning på lite under 4 miljoner. Inte riktigt i närheten av de 300 miljoner som man hade som mål. Däremot kan man alltid skylla på corona.

Framtiden
Som jag tidigare nämnde i texten så har bolaget gjort två nyemissioner. Kassen är välfylld och bolaget får in ordrar från USA. Det kan helt klart bli ett spännande år.

Nettoomsättningen under januari – mars 2021 uppgick till 5 170 689 vilket är den högsta faktureringen i ett kvartal i företagets historia. Försätter man i samma takt så kan det verkligen bli ett spännande år. Bolaget har just nu fördjupade diskussioner med tre operatörer, varav två är baserade i USA och en i norra Europa. Någon som skulle kunna vara en trigger i närtid.

Tänk på att detta är min personliga analys. Jag äger inga aktier i bolaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: