Analys på Dedicare 

Dedicare är Nordens största rekryterings- och bemanningsföretag inom vård och socialt arbete. Dedicare representerar sjuksköterskor, läkare, socionomer och chefer inom vård och socialt arbete. Huvudkontoret ligger i Stockholm men man har även kontor på flera platser i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

2021 och framtiden 

Dedicare har ett börsvärde på cirka 750MSEK och handlas idag till ett p/e tal på cirka 15. Inte direkt högt. Bolaget publicerade nyligen sin Q2 rapport där man både ökar omsättningen och stärkte vinsten rejält. I Sverige ökar intäkterna med 5,5 procent under andra kvartalet. I Norge var det betydligt bättre där man lyckades öka intäkterna med 80,1 procent. Även Danmark levererade med en ökning på cirka 27%. 

Sen Dedicare kom till börsen 2012 så har man lyckats öka omsättningen nästan varje år. Däremot har vinstmarginalen hoppat lite upp och ner. Den speglar aktiekursen som också varit lite upp och ner. Från 2015–2019 hade man en sjunkande vinstmarginal men under 2020 lyckades man vände den och det ser ut att hallå i sig även under 2021. Att man lyckas stärka vinstmarginal samtligt som omsättningen växer är mycket positivt. 

Förvärv 

Dedicare har gjort ett flertal förvärv sedan dom kom till börsen. Senast var 2020 då man förvärvade det danska bemanningsföretaget KonZenta Aps.

KonZenta rekryterar vårdpersonal till den skandinaviska vårdsektorn med fokus på specialist- och överläkare. 

Avslutningsvis 

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har beslutat att genomföra en nationell upphandling av vårdbemanningstjänster i regionerna. SKR:s ambition är att upphandlingen kommer ut i slutet av 2021 och tilldelningsbeslut i slutet av första kvartalet, 2022. Denna upphandling är mycket viktig för marknaden i Sverige och är en viktig punkt att ha koll på. Dedicare har även en stor kassa vilket gör att förvärv skulle kunna dyka upp i närtid. Vi vet att Dedicare har gjort ett flertal förvärv tidigare och jag ser det som troligt att det kommer göras fler. Pris idag 87kr

Tänk på att detta är min personliga analys. Jag äger inte aktier i bolaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: