Genomgång av Physitrack

De flesta som går till en sjukgymnast/fysioterpeut idag vet att digitalisering ligger efter. Det är ofta man får utskrivet ett papper med övningar som man sedan tar med sig hem. Detta är något som Physitrack vill digitalisera. 

Physitrack är ett engelskt bolag (som handlas på den svenska börsen) verksamt inom digitala vårdtjänster. Huvudprodukten är en plattform för telemedicin som sjukgymnast/fysioterapeuter med flera använder för att hjälpa sina patienter med rehab. Telemedicin innebär att ge medicinsk vård på distans. Den globala telerehabiliteringsmarknaden växer snabbt och förväntas nå 9 miljarder dollar år 2027. En tredubbel ökning sedan 2019, enligt uppskattningar som gjordes före Covid-19-pandeming.

Verksamheten består av två affärsområden – Software as a service (Saas) och virtuell vård. I det förstnämnda fallet rör det sig om en mjukvarulösning, medan i det andra fallet krävs människor bakom teknologin för att ge behandling. 

Sedan 2021 erbjuder Physitrack även digital vård i egen regi i England med ett 15-tal fysioterapeuter.

Physitrack blev utvalda till Apples mobility partnerprogram. Ett program som är inriktat för att skapa bra arkitektur för business to business appar. Physitrack var ett av 3 bolag som blev utvalda inom sjukvård. Där fick de jobba med Apples bästa designers och utvecklare för att ta fram appen som nu finns på 15 språk. Cirka 100000 kunder idag. Både inom privat vård och offentlig vård. 

Mål 

Organiskt tillväxt på 30%/ år. Med en marginal på 40%. De senaste åren har man lyckats växa över 80% /år. Däremot kommer marginalen fluktuera eftersom bolaget även har som mål att förvärva andra bolag. 

I mitten av juni så börjades Physitrack handlas på börsen. Teckningskursen var 40kr. Nu handlas aktien i ungefär 60kr. En väldigt bra uppgång på kort tid.  Bolaget tillfördes cirka 175 miljoner kronor före emissionskostnader. Eftersom aktien blev kraftigt övertecknad så utnyttjandet man en övertilldelningsoption där man fick in ytterligare 25 cirka miljoner, före emissionskostnader. Physitrack tänker använda en stor del av sitt kapital till att göra förvärv cirka 70-80%. 

Affärsvärldens IPO-guide valde att lägga in en flagga eftersom emissionskostnaden var ovanligt hög. Physitrack betalar cirka 22 Mkr i emissionskostnader, motsvarande 12,7 procent av erbjudandet.

Senaste rapporten

Det är svårt att hitta något negativt i den senaste rapporten. Omsättningen steg 112,5 procent till 1,7 miljoner euroebitda-marginal på 36,5 procent, något under deras mål på över 40% men ändå väldigt bra. Resultatet efter skatt blev -0,13 miljoner euro (0,16). Förlusten i kvartalet härleds till engångskostnaderna i samband med bolagets notering på First North. 

Under covid lockdown hade dom hundra nya kunder i timmen under 6 veckor. Jämfört med att ha 100 nya kunder i veckan. De fick lika många kunder under 6 veckor som under ett år. Detta är ett tydligt tecken på att corona har fått många att tänka till och något som borde kunna gynna detta bolag på sikt.

Tänk på att detta är min personliga analys. Jag äger inte aktier i Physitrack. Pris idag 63kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: