Genomgång av Teqnion

Teqnions affärsidé är att förvärva och vidareutveckla tillväxtbolag. De förvärvade bolagen fortsätter att agera och drivas självständigt samtidigt som de vidareutvecklas genom fortsatt fokus på entreprenörskap i kombination med Teqnions kunskap, kontaktnät och finansiella resurser.

Senaste rapporten och framtiden.

I teqnions senaste rapport kan vi läsa att det går bra. Riktigt bra.

Nettoomsättningen ökade med 44,9% och uppgick till 218,6

Resultatet före skatt landade på cirka 25MSEK. Bolaget växer både organiskt och via förvärv.

Under kvartalet har bolaget gjort två förvärv Wallmek i Kungälv. Förvärvet designar, utvecklar och tillverkar specialverktyg som används vid reparation och demontering av fordon man har också förvärvat Innoguard, som utvecklar, tillverkar och marknadsför laboratorie- och medicintekniska produkter. Under 2021 har man hunnit med 4 förvärv och enligt vd:en har man som mål att göra mellan 3-5 förvärv per år.

Det finns vissa som är tveksamma på om detta är hållbart i längden. Förvärven som man gör är även ganska olika varandra vilket gör att det är svårt att hitta någon röd linje.

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Teqnion. Affärsvärlden tycker att aktien ser attraktivt värderad ut men är inte övertygade om att Teqnion är ett tillräckligt stabilt bolagsbygge.

Min personliga åsikt stämmer delvis med affärsvärldens. Det har gått snabbt och det är lite spretigt. Däremot så växer man stabilt både organiskt och via förvärv. Något som visade tydligt i den senaste rapporten. Jag väljer därför att vara positiv till Teqnion och tror att det finns mer uppsida att hämta om man forsätter leverera. Jämför vi med andra serie förvärvare är aktien inte heller speciellt dyr.

Tänk på att detta är min personliga analys. Jag äger inga aktier i bolaget idag. Pris idag 157,50kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: