NeoDynamics

NeoDynamics verksamhet är inriktad mot att utveckla och kommersialisera produkter för behandling av diverse kritiska sjukdomar. Främst bröstcancer. Bolaget har idag tagit fram en produkt som heter NeoNavia. En produkt som ska underlätta vid Vävnadsprovtagning. Vävnadprovtagning gör man för att fastställa vilken behandling man ska sätta in vid bröstcancer men också andra cancervarianter. Man använder idag gamla instrument för detta. Man kan även behöva ta många prov på patienten om området är svårt att komma åt. De är cirka 2 miljoner per år som diagnosernas med bröstcancer. Cirka 5% ökning per år. Fördelarna med bolagets produkt är att läkaren får kontroll och precision vid vävnadprovtagning. Patienten behöver inte stickas så många gånger. Detta gör att man kan få en tidigare diagnos. De är också lättare för läkaren att använda NeoDynamics enhet då den använder sig av pulsteknik. Någon som bolaget är unika med.

Pulstekniken gör att man kan gå in med nålen millimeter för millimeter. Med hjälp av pulserna kan du kontrollera nålen hela vägen in. Idag skjuter man istället in nålen vilket kräver mer erfarenhet och utsätter även patienten för en större risk. Speciellt om man ska ta vävnadprovtagning nära lungan.

Deras affärsmodellen är att sälja basenheten och sedan nålar som engångsartiklar. Bolaget har som mål att komma upp i en bruttomarginal på 70%. Bolaget handlas idag på spotlight stock market. De har haft en diskussion om att byta men de finns inga klara besked i dagsläget.

Triggers

1. Bolaget driver just nu två större studier en i Englenad och en i Tyskland. Den tyska beräknas vara klar våran 2021, den engelska beräknas vara klar i slutet av 2021 alt början av 2022.

2. FDA ansökan ska skickas in i början av 2021 och bolaget räknar med att den hinner godkännas innan året är slut. Denna behöver skickas in för att bolaget ska få sälja sina produkter i USA.

3. Försäljningen har nu dragit igång i delar av Europa och beställningar kan dyka upp när som.

Avslutningsvis

NeoDynamics har en välfylld kassa på över 90M som beräknas räcka till 2022. I slutet av året kunde vi också läsa att de nu fått sin första order efter att de lanserat sin produkt i Storbritannien, Tyskland och Sverige. Vi har även sett mindre insderköp från VD och styrelseordförande. Bolaget har ett spännande år framför sig men givetvis är de hög risk. Bolaget har drabbats av flera förseningar pga. Corona. Något som kan försätta om bolaget har otur.

Tänk på att detta är min personliga analys. Jag äger inte aktier i bolaget. Kurs idag 4,05kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: