Analys på Aerowash

Analys på Aerowash  

Aerowash är en ledande utvecklare och tillverkare av automatiserade robotar för tvätt av flygplan. De strävar efter att effektivisera rengöringsprocessen för att minimera flygplanens stillestånd samtidigt som tvättresultaten och arbetsförhållandena för markstödspersonal förbättras.  

De erbjuder flygplanstvättutrustning och tjänster för flygindustrin globalt. Deras utbildningsteam har mer än 15 års erfarenhet av externa flygplatstransporttjänster.  

Senaste rapport och framtid  

under första kvartalet 2021 så minskade omsättningen kraftigt och man vände till förlust. Omsättningen sjönk 85,8 procent till 2,3 miljoner kronor (16,2) Resultatet före och efter skatt var -2,5 miljoner kronor (2,3). Inte direkt några imponerande siffror. Dock får man ändå förstå bolaget lite då flygplansbranschen inte direkt varit glödhet.   

Bolaget släpper sin Q2 i augusti och har då lite lättare jämförelsetal från 2020. Detta gör att bolaget borde kunna prestera bättre och kanske till och med överraska marknaden med en bra återhämtning.   

2021 har börjat starkt och man har trots en pågående Covid-pandemi, som drabbat flygindustrin extremt hårt, lyckades ta ordrar till ett värde av 10 MSEK under första kvartalet. Dessa bokförs först vid leverans. Man avser också att bilda ett samriskföretag för Kina. Genom att man är flera som delar på bolaget delar man också på riskerna. Aerowash kommer att äga 40 procent av det gemensamma bolaget. Det nya bolaget kommer att vara exklusiv återförsäljare av Aerowash produkter i regionen. Vd:n säger även att man har börjat en strategisk omställning från att vara en nischad produktleverantör till att bli en global helhetsleverantör av exteriör och interiör flygplanstvätt.  

Några frågor till Niklas Adler som är Vd på Aerowash

Hur många modeller har ni idag?  Kommer det komma fler modeller i framtiden?   

I dagsläget har Aerowash en modell AW12 men bolaget håller även på att utveckla en ny.  AW18 Fördelen med den kommer vara att den har en Längre och flexiblare arm.

Vad kostar en robot?

AW12 kostar runt 3,5 miljoner Kronor.

Tecknade du din del i emissionen?  

Den 19 maj gjordes en riktad nyemission på 2,0 miljoner B-aktier till teckningskursen 8,50 kronor per aktie, motsvarande 17,0 miljoner kronor. Den deltog Niklas och hans bror i. Före emissionen kontrollerar bröderna 49,6 % av rösterna i Aerowash

Var ser ni att Aerowash är om ett år? 

Då har bolaget ett antal operatörsaffärer igång på olika platser i världen samtidigt som vi säljer system genom vårt partnernätverk. Löpande produktion.

Avslutningsvis

Under slutet av år 2019 tecknade Aerowash en avsiktsförklaring om att sälja hela verksamheten till US Aviation Services för 16 MUSD, motsvarande 16,2 SEK per aktie. Eftersom pandemin ställde till bekymmer så valde man att flytta fram affären. Avsiktsförklaringen gäller nu fram till den 31 oktober 2021. Skulle affären bli till tidigare utannonserat pris så finns det en stor uppsida i aktien. US Aviation Services har dessutom avtalat att beställa minst 12 tvättrobotar till ett sammanlagt ordervärde om cirka 50 MSEK. Under perioden 1 januari 2020 till 31 december 2022. Under 2020 fick vi fyra beställningar och under 2021 har vi fått två. Så en trigger i närtid skulle utöver budet kunna vara fler beställningar från US Aviation Services.

Aerowash är beroende av att flygmarknaden kommer i gång igen. Skulle det bli försening kan det givetvis påverka bolaget negativt. Jag är ändå över lag positiv till Aerowash Den nyligen genomförda nyemissionen på ungefär 42 MSEK eliminerar den temporära finansieringsrisken.

Tänk på att detta är min personliga analys. Jag äger aktier i bolaget.

Aktuell kurs idag är: 8,06kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: