Genomgång av Cint Group

Cint Group är verksamma inom IT-branschen. Bolaget är specialiserade inom utveckling av mjukvaror. De tekniska plattformarna används för digitala marknadsundersökningar. vilket betyder att dom genomför undersökningar för olika bolag. Cint har världens största konsumentnätverk för digital undersökningsbaserad forskning, som består av över 155 miljoner engagerade respondenter i mer än 130 länder.

Hur har aktien presterat?

Cint är ett relativt nytt bolag som började handlas i början av detta året. Tekningskursen var 72kr. Bolaget handlas nu till 103kr. Så de som hade turen att delta från start har varit med på en bra resa.

Mellan 2018 och 2020 så har Cint lyckats dubbla omsättning. Man har även lyckats vända bolaget så att det numera går med vinst. 2021 har också varit bra och man forsätter växa och stärka marginalerna.

Cint har ett tillväxtmål på minst 20 procent i årlig organisk tillväxt, samt sitt lönsamhetsmål om en ebitda-marginal på minst 20 procent. Något som man är trygga med att nå. Hittills under januari – juni 2021 så har Nettoomsättningen ökat med 39,4 procent. Den största delen kommer från organisk tillväxt. Man har även hunnit med ett förvärv, GapFish.

GapFish, som är baserat i Berlin, är ett marknadsundersökningsbolag med världens största ISO-certifierade nätverk av onlinepaneler i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz). Den genomsnittliga årliga tillväxttakten för GapFish 2018-2020 uppgick till 26,3 procent. Med bra marginal.

Slutsats

Cint är ett spännande bolag som växer snabbt och levererar vinst på sista raden. Man har även som mål att göra förvärv för att kunna växa ännu snabbare.

3 saker som jag gillar.

1. Vi har sett ett flertal insiderköp i aktien.

2. TIN fonder och Swedbank ny teknik äger aktier i bolaget

3. Bolaget är marknadsledande inom digitala marknadsundersökningar, bestående av mer än 149 miljoner anslutna individer i mer än 130 länder.

Tänk på att detta är min personliga analys. Jag äger aktier i bolaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: